Pályázati kiírás

Fémlemezfedések az építészetben 2023

Pályázati felhívás

 
A Prefa Hungária Kft. országos, nyilvános, névaláírásos versenypályázatot hirdet a fémlemez burkolatok magas színvonalú alkalmazási lehetőségeinek bemutatása céljából az alábbi kategóriákban: 
 
A. Építészek részére: PREFA anyaggal fedett – burkolt megvalósult épületek (középületek, lakóházak, műemlék épületek), vagy PREFA termék falhasználásával készült építési engedéllyel rendelkező tervek (középületek, lakóházak, műemlék épületek)
 
B. Építészhallgatók részére: Ötlet/tervpályázat a hallgató által választott bármilyen középület, vagy lakóépület (minimum 4 lakásos társasház) esetén PREFA termékre módosítva
 
KIÍRÓ
PREFA HUNGÁRIA KFT. 
Cím: 2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Képviselő: Nemere Judit cégvezető 
Tel: 0623/511-670 
 
LEBONYOLÍTÓ
Build-Communication Kft.
Iroda és postacím: 2040 Budaörs, Liget utca 3/2.
Kapcsolattartó: Gyurcsik Fanni 
Tel: 23/611-028, mobil: 30/758-4880
 
A PÁLYÁZAT CÉLJA
A pályázat célja annak bemutatása, hogy 
 • a minőségi fémlemezfedések és burkolatok rendkívül széles körben, műemléki és modern környezetben egyaránt alkalmazhatók. 
 • a minőségi fémlemez fedés és burkolat esztétikus és könnyű megmunkálása miatt nem szab határt a tervezői fantáziának, vagyis alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelés is megvalósítható. 
 • a minőségi fémlemezfedés hosszú élettartamú és időjárás tűrő. 
 
A KIÍRÁS JELLEGE
Országos, nyilvános és névaláírásos verseny. 
 
A VERSENYEN RÉSZT VEHETNEK
A. kategória: építésztervezői jogosultsággal rendelkező természetes vagy jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek 
B. kategória: építészhallgatók egyénileg, vagy csoportosan 
 
A PÁLYÁZAT IDŐRENDJE

A pályázatok beadási határideje: 2016. április 10.

Az ünnepélyes díjátadó időpontja és helyszíne: 2016. május 20. 10:00 – Kortárs Építészeti Központ (KÉK), 1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

 
PÁLYÁZATOKAT KÉT KATEGÓRIÁBAN LEHET BENYÚJTANI: 
A. PREFA anyaggal fedett – burkolt megvalósult vagy tervezett épületek. 
Engedélyezési vagy kivitelezési tervdokumentáció alapján, terv esetén építési engedéllyel (nem kell jogerős engedély legyen)
 
B. Építészhallgatói ötlet/tervpályázat
Tanulmányterv, koncepcióterv.
A „Fémlemez fedés az építészetben” versenypályázat korábbi kiírásán indított épülettel történő újabb nevezés kizárást von maga után. 
 
BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG
 
 • Erő Zoltán, okl. építészmérnök, vezető tervező
 • Ráday Mihály, elnök, Budapesti Városvédő Egyesület 
 • Eltér István, a Magyar Építész Kamara alelnöke
 • Horváth Sándor, egyetemi adjunktus, Budapesti Műszaki Egyetem Épületszerkezeti Tanszék
 • Nemere Judit, építőmérnök, cégvezető, Prefa Hungária Kft. 
 
A Bíráló Bizottság döntése jogilag nem támadható. 
 
A PÁLYÁZATI ANYAG KÖTELEZŐ TARTALMI ELEMEI
 1. A benevezett építészeti alkotás megnevezése, illetve kategóriába sorolása.
 2. A benevezett építészeti alkotás címe. 
 3. Az építészeti alkotást a pályázatra nevező természetes, vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet neve, elérhetőségei (cím, telefon, e-mail), a kapcsolattartásra kijelölt személy neve, elérhetőségei.
 4. Az építészeti alkotást (terv) létrehozó tervező(k) neve, elérhetőségei (név, telefon, e-mail).
 5. A benevezett építészeti alkotást bemutató, maximálisan 2 A/4 oldal terjedelmű leírás, valamint ennek 10 soros összefoglalója.
 6. A benevezett építészeti alkotás teljes külalakját, alaprajzát, a környezethez való viszonyát, illetve a pályázat szempontjából lényeges (fémlemezfedés, vagy burkolat) részeinek felületi kidolgozását bemutató dokumentáció (helyszínrajz, homlokzati rajz, esetleg részletrajz illetve fotók).
 7. A Pályázó jelölje meg, hogy mely PREFA terméket választotta és miért?
 
A PÁLYÁZATI RÉSZVÉTEL FELTÉTELE AZ ONLINE PÁLYÁZATI ŰRLAP KITÖLTÉSE, ILLETVE A SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK FELTÖLTÉSE:
 • Jelentkezési adatlap
 • Részvételi és szerzői jogi nyilatkozat 
 • Építtetői nyilatkozat
Az alaki vagy tartalmi feltételeknek meg nem felelő pályázatokat Bíráló Bizottság indoklás nélkül elutasíthatja.
 
A beadási határidőt követően benyújtott pályázatot a Bíráló Bizottság nem veszi figyelembe. 
 
A nyertes tervek a kiíró tulajdonába kerülnek és azt a kiíró jogosult - a szerzői jogok tiszteletben tartásával, illetve a szerzők nevének mindenkori feltüntetésével - tájékoztatás, reklám, stb. céljára felhasználni. 
 
A nem nyertes pályaművek az ünnepélyes eredményhirdetést követő 10. munkanapig vehetők át előzetes egyeztetést követően a Lebonyolító címén. Az át nem vett pályamunkák megsemmisítésre kerülnek. 
 
DÍJAK, ELISMERÉSEK
Kategóriánként 1-1 építészeti alkotás első díjat nyer. 
Kategóriánként további 5-5 építészeti alkotás jogosult tervezője (1fő) rangsorolás nélküli díjazásban részesülhet, amely 2 napos ausztriai tanulmányút teljes ellátással.
 
A. kategória:
 • 250.000.- Ft pénzjutalom 
 • teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére 
 
B. kategória:
 • 50.000.– Ft pénzjutalom
 • teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére 
 
BŐVEBB INFORMÁCIÓ A KIÍRÓRÓL 
A Prefa Hungária Kft. a Prefa Aluminiumprodukte GmbH. magyarországi leányvállalataként 2004-ben kezdte meg tevékenységét, mint az anyacég termékeinek forgalmazója. 
 
A forgalmazott termékek öt csoportba oszthatók:
 1. Kiselemes tetőfedő rendszerek.
 2. Lemeztekercsek korcolt tetőkhöz, síklemez fedésekhez, homlokzatburkolatokhoz.
 3. Ereszcsatorna rendszerek.
 4. Homlokzatburkolati rendszerek.
 5. Solar - napelem rendszer. 

Valamennyi termék széles színválasztékban kapható, kérésre egyedi szín is legyártható. A termékek alapanyaga ötvözött alumínium, a bevonat pedig magas hőmérsékleten beleégetett szín, amely lehetővé teszi a magas élettartamot és időjárás-tűrést. A rendszerek alkalmasak - többek között - a műemlékvédelem alatt álló építmények teljes tető - héjalás és vízelvezetési rendszer - korszerűsítésére, felújítására. Magyarországi referenciáink között található számos szép és igényes épület fémlemezfedése, így például a BME Q Épülete, Mezőkövesd Hotel Zsóri, Thermalbad Zsóri, Sárvár Fürdő épülete, Székesfehérvár Seawing gyártócsarnok, stb. A lemez esztétikus és könnyű megmunkálása nem szab gátat a tervezői fantáziának, megfelel a mai kor design elvárásainak. A Prefa cégcsoport az elmúlt 60 év során az európai piac meghatározó szereplőjévé vált az alumíniumból készült tetőfedések és homlokzatburkolatok gyártásában, értékesítésében. A több mint 3000 termékből álló paletta legfőbb jellemzője a megbízható minőség, a kiemelkedő garancia és rendkívüli élettartam. 

Tájékoztatjuk a tisztelt pályázókat, hogy a PREFA termékek és a már elkészült referencia példák megtekinthetők a http://www.prefa.hu honlapon.