Cikkek és hírek

Budapest XI. gyárnegyedében, autókereskedések, műhelyek és kisebb üzemek között üdítő színfoltként lepi meg az arra tévedőt egy mesés sziget: dekoratív épület, elbűvölő kert kis tóval – Mimama Étterme hamisítatlan magyar gulyáslevesre és akár a nap közepén egy rövid pihenésre hív.

A Hamburghoz közeli Bergedorfban működő, több mint 100 éve cipőkereskedelemmel foglakozó családi vállalkozás új épületének utca felőli főhomlokzata a Hansa városok téglaépítészetének klasszikus interpretációja, míg a hátsó front modern formáit a cipők „kereksége” inspirálta. Az építész Carl Michael Römer arra törekedett, hogy megtalálja azt az építészeti nyelvet, amely megrendelő vállalkozás hagyományait és modernségét egyaránt megmutatja - így került egymás mellé a burkolótégla és a tervező által előszeretettel használt, modern PREFA alumínium homlokzatburkolat.

A Felső-Ausztriában található St. Valentin ipartelepén fekvő aprócska dohánybolt tökéletesen megmutatja, hogy nem a beruházás hatalmas mérete, tehát a feladat nagysága lehet az egyetlen, ami kreativitásra biztathatja az építészt.

Az arra közlekedő autók lassítanak, néha meg is állnak az építészeti látványosságnak is tökéletes alsó-ausztriai családi ház előtt, ahol az antracit, bronz és elefántcsont színek sakktábla-szerű elrendezésével készült a homlokzat. Színek és felületek játéka PREFA homlokzatburkolatokkal.

A szlovákiai Château Rúbaň pincészet új épületének megjelenését az itt készített fehér bor aranyló színe, a Duna parti táj dombjainak finom hullámai, valamint a beton, üveg és alumínium tiszta anyagai határozzák meg. A szabálytalan sávokat képező arany színű PREFALZ/FALZONAL elemek még inkább kihangsúlyozzák a homlokzat üvegfelületét, amelyben az épületet körülölelő természet látványa tükröződik vissza.
A Château Rúbaň minőségi borai nemzetközileg is elismertek, amit most az új épület építészeti értékeivel is hangsúlyossá tettek.

A 37 induló közel 42 millió Ft+ÁFA értékű építőanyagot igényelt idén a gyermekintézmények és műemlékek beruházásait közel két évtizede építőanyaggal támogató Várépítő pályázaton. A PREFA évek óta a Várépítő pályázat támogatója, így idén is felajánlott 500 000 Ft+ÁFA értékű ereszcsatornát, amelyet két gyermekintézmény nyer el.

Kibírja 40 év időjárás okozta megpróbáltatásait, tehát akár négyzetméterenként 35 000 liter esővizet, 75 000 napsütéses órát. Mi ez? Nem más, mint a korszerű és környezetkímélő PREFA alumínium tető- és homlokzatburkolat. Az anyagot a szivárvány összes színében választhatjuk új otthonunkhoz vagy felújításhoz.

Az éghajlat folyamatos változása miatt manapság érdemes felkészülni a szélsőséges időjárási viszonyokra és akár az olyan árvízre is, amely több milliárdos kárt okozva a közelmúltban sújtott le Magyarországra. Árvízveszélynek kitett objektumok vagy területek hatékony védelmére szolgálnak a PREFA mobil árvízvédelemi eszközei: a speciális alumíniumprofilok alkalmasak ablakok, ajtók vagy kapuk gyors víz elleni lezárására, valamint a partközeli vagy azzal határos területek védelmére. A könnyű és jól tárolható rendszer egyszerűen és gyorsan „bevethető”.

Egy lapostetős tömbszerű épület, nem csupán függőleges falakkal – nem tipikusan a tiroli tájba illeszkedő, vagy a környék építészeti stílusát követő épület. A fiatal építész, Martin Reinstadler, nem csupán a saját és családja igényeihez igazította az épületet, de kifejezetten referencia értékű a megvalósult terv, amely hordozza a szakember kézjegyét tervezőként és a kivitelezést vezető szakemberként egyaránt.

Miért fontos a tetőt körülölelő ereszcsatorna?

A tetőfelújítás elengedhetetlen eleme az ereszcsatorna, éppen ezért a PREFA Hungária Kft. sem hagyja ki választékából a korszerű alumínium ereszcsatorna kínálatot. Miért fontos az ereszcsatorna? Hogyan védi házunkat és mi mindenből áll a korszerű vízelvezetés a tetőn?

Oldalak